Jagttegn

Der er en egenbetaling på 1.500 kr. på dette linjefag.

Tag jagttegn, mens du går på efterskole. Består du eksamen, må du gå på jagt med haglbøsse i Danmark og i udlandet. 

Jagt handler om forståelse for naturen og kræver både teoretisk viden og praktiske færdigheder. Vores undervisning begynder lige efter efterårsferien i november og løber frem til slutningen af maj.

Du bliver undervist i:

  • Jagtlovgivningen
  • Vildtpleje
  • Vildtbiologi
  • Våbenbehandling

Derudover arbejder vi praktisk med jagt, hvor vi bl.a. skyder lerduer, besøger en jagtbutik og en konservator, deltager i jægerforedrag og går på jagt i lokalområdet.

Har du nogensinde prøvet at tilberede en fasan eller en gråand? Det kommer du til! Vi går nemlig i dybden med vildtslagtning og tilberedning. Og på jagttegnslinjen lærer du at bearbejde det vildt, du selv har skudt sammen med kokkelinjen. Fra jord til bord – du får hele oplevelsen.

Og du behøver altså hverken at have en far eller en onkel, der går på jagt, for at være med. Det vigtigste er, at du ikke er bange for at være ude i naturen, arbejde med vildt, og måske få lidt blod på fingrene. Og så kræver det en interesse og dedikation, da jagtprøven kan være udfordrende for de fleste. Men vi gør naturligvis alt, hvad vi kan, for at hjælpe dig godt på vej.

Undervisningen består af både teoretisk og praktisk arbejde. Vi mødes fast én gang om ugen, og du får rig mulighed for at forbedre dine færdigheder. Du lærer afstandsbedømmelse og får mulighed for at skyde mindst 100 lerduer inden jagtprøven. Vores dygtige underviser, Ole, har over 30 års erfaring som herregårdsjæger og vildtforvalter, og han deler sin passion og viden med dig.

Så hvorfor vælge jagttegnslinjen? 

Hvis du vil have en hobby for livet, der forbinder dig med naturen, er jagttegnslinjen noget for dig. Det er ikke bare en hobby – det er en passion, som mange kan dele med deres familie. Du får ansvar og mulighed for at udfolde dig på en unik måde. At tage jagttegn kan være en stolt oplevelse, og det er fantastisk at se unge mennesker lykkes med noget så specielt.

Kom med på jagttegnslinjen, og oplev glæden ved jagt, natur og fællesskab!

OBS: Du kan tidligst blive indstillet til jagtprøven det kalenderår, hvor du fylder 16 år.

Bliv En Del af Et Inspirerende Jagtfællesskab

Tag den visuelle
tur på linjefaget

Tag jagttegn og lær om natur og vildt.

CVR-nr: 83280115
Copyright ©
2024
Korinth Efterskole. All Rights Reserved •
Privatlivspolitik