Gourmet

Når du vælger linjefaget gourmet, så dykker vi sammen ned i den store verden af oplevelser, der ligger i madens verden. Vi bevæger os igennem alt lige fra ”hvor kommer osten fra” til ”hvor mange lag er der i en butterdej” eller ”skal en kammusling stege mere en 20 sekunder”?

Vi lover dig, at du vil få en masse ny viden, tekniker og oplevelser med hjem, når du vælger GOURMET som linjefag. Vores vigtigste opgave er skabe og øge din interesse, for det vi spiser.

Hvad laver vi så?

  • Vi udfordrer dig på brødet.
  • Vi åbner en restaurant.
  • Vi holder vores egen bagedyst.
  • Smage – Salt, surt, sødt, bittert & UMAMI.
  • Du står for oplevelser for alle skolens andre ”maver & munde”.
  • Vi laver sjov og ballade – og vækker glæden ved madlavning.
  • Vi sammensætter 3-5 retters menuer.
  • Alle kan lave verdens bedste mayonnaise!
  • Ikke mindst så arbejder vi med smag og forståelse for råvare.

Vi tager gerne ud, når vi har flere dage i sammenhæng, som eksempel linjefagsdagene.

Det kunne være besøg på virksomheder, store hoteller, den lokale kro eller ud og lære at lave chokolade. Men husk, – du er selv med til at sætte dagsorden for, hvad faget skal indeholde og hvor vi skal hen.

Skal du kunne noget på forhånd? Absolut ikke – vi klæder dig på. Du skal bare have lyst, men vi lover, at du tilegner dig kundskaber indenfor madens verden, hvis du vælger GOURMET i en eller flere perioder. Sammen åbner vi for din interesse for alt det, der handler om mad.

Vi håber at have vakt din interesse for linjefaget GOURMET – en eksotisk rejse ind i madens verden.

Søren Hilke
Elevhold 2016/17

Søren:
”Det bedste, jeg har taget med mig fra Korinth, er venner for evigt. For mig står udeskolen som den fedeste tid med et fællesskab, vi alle sammen gjorde noget for”.