Palle Pors

Palle

Klaus Wiinberg

Viceforstander - Underviser i International linje, Adventure-linje og Idræt m.m.

Klaus

Anne Marie Hansen

Anne Marie

Conny Stick

Underviser i tysk og engelsk. Conny er lærernes tillidsmand.

Conny

Jacob Christensen

Underviser i matematik, idræt, Adventure & Friluftsliv og klatring

Jacob

Matilde Christensen

Underviser i dansk, dansk for ordblinde, korsang, historie og kristendom.

Matilde

Bente Nordstjerne

Underviser i spejderliv, kreativt. Er skolevejleder

Bente

Brian Matzen

Underviser i Liniefaget Gourmet

Brian

Hans Astrup

Underviser i fysik

Hans

Jens Poulsen

Underviser i sejlads, kano, kajak, biologi og geografi

Poul

Lisbeth Ingemann

Lisbeth

Lone Kristensen

Underviser i Kreativt, engelsk dansk for ordblinde og dansk.

Lone

Maria Drejer Hansen

Køkkenleder

Karsten L. Nielsen

Pedel

Karsten

Rene Løvbo

Pedelmedhjælper

Rene

Henrik Madsen

Køkkenleder (vikar)

Henrik

Mission

Korinth Efterskole vil give dig optimale muligheder for at udvikle dig, så du kan blive en levende medskaber af dit eget liv, nære fællesskaber og af samfundet. Vi vil udfordre og inspirere dig, så du kan udvikle dig personligt, fagligt og socialt og herigennem opnå handlingskompetence i forhold til dit eget liv og de fællesskaber, som du er en del af.

Du vil opleve, at det nytter at engagere sig i de nære fællesskaber og i samfundslivet ved, at du og dine kammerater på Korinth Efterskole får erfaringer med at planlægge, organisere og føre gode ideer ud i livet og sammen bringe dem til virkelighed.

Bestyrelse

Skolens bestyrelse har syv medlemmer, som har det overordnede ansvar for skolen. Fem af medlemmerne er valgt af skolekredsen på den årlige generalforsamling. To medlemmer er udpeget af Det Danske Spejderkorps.
Betina Styrbæk Frost

Reventlowsvej 4, Korinth

nancy@nebrot.dk

Skolekreds

I dag består skolekredsen næsten udelukkende af gamle elever. I øjeblikket har vi cirka 160 gamle elever i kredsen. Når efterskoleåret er slut, bliver alle elever og forældre spurgt, om de vil være medlemmer af skolekredsen. Ved medlemskab er man velkommen til generalforsamling hvert år i april. Det er der rigtig mange, som gerne vil.

Skolekredsen vælger bestyrelsen på generalforsamlingen. Hvis du gerne vil støtte arbejdet med skolen, kan du søge om at blive medlem af skolekredsen. Det kan gøres ved at rette henvendelse til skolens kontor.

For de gamle elever arrangeres der ”gammel elevdag” og en jubilaraften. Man er jubilar for hvert femte år, man har gået på skolen. Der vil sige 5 år – 10 år – 15 år – 20 år – 25 år – 30 år – 35 år – 40 år og 45 år. Er man 50 års jubilar og derover, er man ”overjubilar”, og så kan man deltage hvert år.

Det koster 200,- kr. for at være medlem af skolekredsen. I dette forum blomstrer glæden over at kunne samarbejde og sikre fremtiden for vores fælles efterskole.

Gamle elever

Vores skolekreds er fyldt med gamle elever. Uundværlige ildsjæle, som hjælper og støtter efterskolen på flere måder. Både gennem bidraget på 200 kr., som det koster at være medlem af skolekredsen, men også i form af praktisk hjælp. Det er vi både glade og taknemmelige for.

Camp Korinth er et levende eksempel på det store engagement, vi møder hos gamle elever. Hver år, før udeskolen går i gang, tropper de gamle elever i ”Klanen” sammen og yder en kæmpe indsats.

Vi opfordrer alle gamle elever til at melde sig ind i skolekredsen.

Ønsker du medlemskab af skolekredsen kontakter du skolen på kontor@korinth-efterskole.dk

Dannelse og demokrati
På skolen ønsker vi, at eleverne udvikler sig til selvstændige og ansvarlige mennesker – at eleverne bliver til nogen, før de bliver til noget. Vi søger at styrke den udvikling ved at:
  • Skabe forpligtende fællesskaber i og omkring skolen
  • Fremme selvstændighed i stedet for egoisme
  • Styrke og udbygge den enkelte elevs demokrati- kompetencer: Tolerance, indlevelse, samarbejde, dialog og refleksion
  • Give plads for undren, eftertanke og en søgen efter en større mening med tilværelsen

Hvorfor hedder vores by Korinth?

Det specielle bynavn Korinth er af græsk oprindelse. I slutningen af 1700-tallet gav den danske digter Jens Baggesen (1764-1826) et af egnens smukkeste huse navnet Korinth. Bygningen, der i dag er Korinth Kro, var på daværende tidspunkt en spindeskole. I 18o1 blev bygningen solgt og ombygget til kro.
Togdriften på Faaborg-Ringe banen startede i 1882, og det lokale trinbræt blev opkaldt Korinth efter den smukke kgl. privilegerede kro. Siden blev Korinth også navnet på den lille stationsby, der voksede frem i kølvandet på banen.

Partners

På Korinth Efterskole har vi en række samarbejdspartnere, som vi trækker på til undervisning og andre aktiviteter.

Jagttegn

Rasmus Kristensen er vores jagtlærer. Han står for undervisningen i jagt og fører elever op til prøven i jagttegn.

Korinth Kulturhus

Hver tirsdag kan du komme i biografen og se de nyeste film i en moderne biograf.